Siinä tiivistettynä muutaman viimeviikon puuhastelut. Lisättäköön tuohon vielä metsäretki ja punkit, joita keräsimme metsästä mukaamme kourallisen, yäk. Ei ole valkosipulit tepsinyt, täytyy siis ottaa järeämmät aseet käyttöön.

Mätsäreissä käväsimme turisteina viljakkalassa. Paikalla oli myös tuttuja, Ulpun siskon lapset Nuga ja Ansku, sekä Oskari-parson.
Ulpun kanssa olisi ihan hienosti voinut mennä kehään, koska se käyttäytyi nätisti.


Ansku


Ossi

Käytiin Andresin kanssa myös tampereen näyttelyssä molempina päivinä ihastelemassa lempirotujamme. Tosin suurin osa niistä oli kehissä sunnuntaina; kettikset, irskit, staffit, parsonit, göötit jne. Andres olisi halunnut nähdä vielä paljon muitakin rotuja, mutta oli lähdettävä halimaan äitiä äitienpäivän kunniaksi, kun ensimmäisen kerran noin kahdeksaan vuoteen olin vapailla äitienpäivän (tosin näyttelyn takia, en äitin :D ).

Äitienpäivän iltana agitreenit kulki kivasti, meillä oli tosi mukava sijainen opastamassa. Tehtiin keppejä ilman osaa verkoista ja kyllä, Ulpu se suoritti homman hienosti. Huomasin, että Ulpu kulkee paremmin, kun ohjaan rennosti. Heti kun oikein yritin vaikeampia kuvioita, niin ei toiminut ja sit kun vaan "heittelin" koiraa aitojen yli, niin se toimi paljon paremmin. Eli ei enää yritystä :D


Tuliaisia näyttelystä

Olin helatorstaina ystäväni kanssa paimennuskoululla (http://www.paimennuskoulu.fi/) katselemassa partacollieiden paimennusta. Oli kyllä tosi mielenkiintoista touhua, ihania lampaita ja ihana päivä muutenkin. Kummityttöni Savanna oli mukana ja hengailin tytön kanssa, kun tytön äiti treenasi koiraansa. Siinä samalla nähtiin myös belginpentujen tutustumista lampaisiin ja "oikean" työbordercollien lampaidenkäsittelyä. Kyllä se vaan melkoinen peli on omaan työhönsä.



Ostin uuden tyynyliinan <3


"miksei minusta ole tyynyä?" kyselee Näätis

Yritettiin Ulpun kanssa osallistua myös agiepiksiin Musti&Mirricupissa sastamalassa perjantaina. Koiruus kuitenkin kävi niin kierroksilla, ettei edes pallo kiinnostanut, joten jätettiin rata väliin ja opeteltiin sitten käyttäytymistä ja välillä seurattiin kisoja. Loppu-ajasta Ulpu rauhoittui hieman, ja alkoi ottamaan muhun kontaktia, eikä vaan riehunut ympäriinsä, eli ei ihan hukka-reissu ollut. Rata olisi ollut helppo ja hyvä, joten eniten jäi harmittamaan, kun en itse päässyt kokeilemaan. Enskuussa on kisat samassa paikassa, ja suunnitelmissa olisi mennä ennen kisoja sinne Ulpun kans hengaan, josko sit päästäis jo radalle asti :)
Kisoissa kisasi myös pari corgia, jotka molemmat oli yllättävän nopeita ja nollat otti molemmat. Ihania puikuloita <3

Lauantaina käytiin Ulpun kans keskustassa Eurooppalaisella ruokatorilla harjoittelemassa hälinässä-oloa. Koira kulki mun vierellä kiskomatta ja kauniisti koko reissun, vaikka tungosta olikin. Eilen tosin tuli mieleeni, että me ollaan paljon kuljettu hämeenpuistossa Ulpun ollessa pentu, eli tungos tutussa paikassa ei näköjään laukaise mitään reaktioita? Vai liekö ollut väsynyt edellisen päivän riehumisesta, en tiedä.

Tänään käytiin ostamassa Ulpulle valjaat ensisunnuntain mejään ja pyöräretkille. On koiralle parempi ja turvallisempi juosta valjaissa, ettei sit äkkipysähdyksessä tule mitään vaurioita. Ulpu oli eläinkaupassa suht nätisti, vähän tietty herkut ja myyjättäret kiinnosti, mutta se nyt on ihan normaalia.


Uudet, hienot valjaat